You are currently viewing Onko teillä aikaa puhua hammaskivestä?
Young woman sits in the dentist's chair and the dentist carefully examines the patient's teeth. The dentist consults a patient sitting in a chair at the clinic

Onko teillä aikaa puhua hammaskivestä?

Hammaskivi on yleinen nimitys hampaissa esiintyville koville kerrostumille, kuten plakille ja hammaskivelle. On tärkeää pitää huolta suuhygieniasta estääkseen näiden kerrostumien muodostumisen. Tässä muutamia vinkkejä, miten voit ehkäistä hammaskiveä:

✍️Säännöllinen hampaiden harjaus: Harjaa hampaat vähintään kahdesti päivässä fluorihammastahnalla. Käytä pehmeäharjaista hammasharjaa ja kiinnitä erityistä huomiota hampaiden takapuolelle ja ienrajaan.

✍️Hampaiden välien puhdistus: Käytä hammaslankaa tai hammasväliharjaa puhdistamaan hampaiden väliset alueet, missä hammaskivi usein muodostuu.

✍️Suuvesi: Käytä suuvettä, joka voi auttaa tappamaan bakteereja suussa ja vähentämään plakin muodostumista.

✍️ Säännölliset hammaslääkärin tarkastukset: Käy säännöllisesti hammaslääkärissä tarkastuksissa ja puhdistuksissa. Hammaslääkäri pystyy poistamaan hammaskiveä ja antamaan ohjeita suuhygienian ylläpitämiseen.

✍️Ruokavalio: Vältä liiallista sokerin ja tärkkelyksen nauttimista, koska ne voivat edistää bakteerien kasvua suussa.

Jos sinulla on jo hammaskiveä, paras tapa poistaa se on käydä hammaslääkärissä tai suuhygienistillä. He käyttävät erityisiä työkaluja ja tekniikoita hammaskiven poistamiseen.

On tärkeää muistaa, että hammaskivi voi johtaa ientulehdukseen ja muihin suun terveysongelmiin, joten asianmukainen hoito ja ennaltaehkäisy ovat avainasemassa. Jos olet huolissasi hammaskivestä tai suun terveydestäsi yleisesti, suosittelen varaamaan ajan hammaslääkärille.

Soittele ☎️ 0456529973 tai laita sähköpostia 📯toimisto@hampaisto.fi ja varataan aika📅niin tarkastetaan, että kaikki on kunnossa!